fbpx

Vitamine D voor de bouw van spieren

30 september 2019 / Fitness, Vitamines
Vitamine D voor de bouw van spieren

Neem Vitamine D om je testosteron level en kracht omhoog te gooien

Als je nog steeds denkt dat vitamine D alleen goed is voor de sterkte van je botten dan moet je echt even verder lezen. Vitamine D heeft namelijk een groot belang bij het bouwen van spieren. Spieren hebben receptoren die zeer belangrijk zijn voor kracht.
Uit een Duitse studie blijkt dat mannen die meer Vitamine D in hun bloedbanen hadden lopen er significant meer testosteron aanwezig was en minder SHGB (bv. oestrogeen). Door deze lage hoeveelheid SHGB is er meer testosteron vrij om in de spieren te komen waardoor ze beter kunnen groeien.
Een andere studie wees uit dat vrouwen tussen de 16 en 24 met lage Vitamine D in hun bloedbanen hadden significant meer vet in hun spieren hadden dan de vrouwen met een hoger niveau aan Vitamine D.Je kan je vet opslaan onder je huid en in je spieren. Meer vet in je spieren betekent niet alleen dat je meer lichaamsvet hebt, maar dit betekent meestal ook dat je zwakkere spieren hebt.Om je Vitamine D niveau op peil te houden zou ik aanraden om deze dagelijks in de voedingsschema op te nemen. Deze pillen zijn te halen bij de meeste drogisterijen.

Laat een Reactie achter

*Verplichte velden (Vul de vereiste velden in)

*

*