fbpx

Blog

Laatste nieuws, tips en leuke items
24 mrt

Wat kunnen we doen om ons immuunsysteem te versterken, om ons niet weerloos overgeleverd te voelen aan die grote onzichtbare, microscopische vijand die alomtegenwoordig is, in de lucht die we inademen, in elke handdruk, elke kus, elk menselijk contact?

11 okt

Je hebt een drukbezet leven, en daardoor geen tijd om vaker dan één keer per week te sporten. Snappen we. Maar word je er fit van?

Deze vraag kun je zelf het beste beantwoorden. Wat vind jij fit? Zichtbare buikspieren? Aan één stuk door 5km rennen? Tien perfecte push-ups doen? Of betekent het simpelweg dat je buik niet over je broekrand hangt?

30 sep

Neem Vitamine D om je testosteron level en kracht omhoog te gooien

Als je nog steeds denkt dat vitamine D alleen goed is voor de sterkte van je botten dan moet je echt even verder lezen. Vitamine D heeft namelijk een groot belang bij het bouwen van spieren. Spieren hebben receptoren die zeer belangrijk zijn voor kracht.
Uit een Duitse studie blijkt dat mannen die meer Vitamine D in hun bloedbanen hadden lopen er significant meer testosteron aanwezig was en minder SHGB (bv. oestrogeen). Door deze lage hoeveelheid SHGB is er meer testosteron vrij om in de spieren te komen waardoor ze beter kunnen groeien.
Een andere studie wees uit dat vrouwen tussen de 16 en 24 met lage Vitamine D in hun bloedbanen hadden significant meer vet in hun spieren hadden dan de vrouwen met een hoger niveau aan Vitamine D.Je kan je vet opslaan onder je huid en in je spieren. Meer vet in je spieren betekent niet alleen dat je meer lichaamsvet hebt, maar dit betekent meestal ook dat je zwakkere spieren hebt.Om je Vitamine D niveau op peil te houden zou ik aanraden om deze dagelijks in de voedingsschema op te nemen. Deze pillen zijn te halen bij de meeste drogisterijen.
03 mrt

Alphense Boys is vrijdagavond tijdens het jaarlijkse Sportgala van de gemeente Alphen aan den Rijn uitgeroepen tot Vereniging van het Jaar. Het was voor de achtste keer in de geschiedenis van de club én die van de Sportverkiezing dat de Boys deze eretitel bemachtigde. He bestuur draagt de prijs op aan alle leden en onze vrijwilligers. De JO19-1 van afgelopen seizoen was genomineerd als Sportploeg van het Jaar, maar deze prijs ging naar AZC.

Alphense Boys werd in 2016 voor de laatste keer uitgeroepen tot Vereniging van het Jaar. In een volle zaal van Avifauna’s Parkrestaurant waren dit jaar HCA (hockey) en Avanti (tafeltennis) de andere genomineerden. Gelukkig hoefden de aanwezige bestuursleden niet al te lang in spanning te zitten, want de verenigingsprijs was de eerste die werd uitgereikt. Voornaamste reden dat de Boys tot winnaar was verklaard door de jury (bestaande uit vertegenwoordigers van de lokale media), was het feit dat de jeugdopleiding de gemeente zo geweldig ‘op de kaart zet’ in Nederland. Alle jeugdselectieteams spelen op landelijk niveau en afgelopen seizoen promoveerden er vier: 13-1 naar 1e divisie, 13-2 naar de 3e divisie, 15-1 naar eredivisie en 19-1 naar de 1e divisie.

Alphense Boys staat in de lijst van de Top 100 van beste amateur jeugdopleidingen in Nederland op de eerste plaats. Alphense Boys 13-1, 15-1 en 17-1 wonnen gezamenlijk de Rinus Michels Cup. Zeventien jeugdspelers gingen vanuit de jeugdopleiding naar een profclub. Ook andere factoren wogen nog mee: de organisatie van de vele toernooien, zoals het Jens Toornstra Toernooi dat met maar liefst 165 pupillenteams het grootste ééndaagse pupillenvoetbaltoernooi van Nederland is. Bij elkaar opgeteld speelden meer dan 460 teams afgelopen seizoen een toernooi bij ons. Ook de samenwerking met Feyenoord Academy en onze samenwerking met zeven andere amateurclubs spreken tot de verbeelding. Verder vielen de oprichting van de zaterdagtak op bij de jury plus het feit dat de club een rookvrij beleid voert.

De A1 ‘verloor’ de verkiezing tot Sportploeg van het Jaar van AZC, landskampioen en bekerwinnaar in het waterpolo. Dat is natuurlijk geen schande. Noussair Mazraoui, die als pupil één jaar bij Alphense Boys speelde voordat hij naar Ajax ging, werd gekozen tot Sportman van het Jaar.

De organisatie van de Sportverkiezing was in handen van De Cascarvieten. Vanaf deze plaats bedanken wij de Alphense carnavalsvereniging voor de zeer geslaagde avond.