fbpx

Alphense Boys Sportvereniging van het Jaar

Alphense Boys Sportvereniging van het Jaar

Alphense Boys is vrijdagavond tijdens het jaarlijkse Sportgala van de gemeente Alphen aan den Rijn uitgeroepen tot Vereniging van het Jaar. Het was voor de achtste keer in de geschiedenis van de club én die van de Sportverkiezing dat de Boys deze eretitel bemachtigde. He bestuur draagt de prijs op aan alle leden en onze vrijwilligers. De JO19-1 van afgelopen seizoen was genomineerd als Sportploeg van het Jaar, maar deze prijs ging naar AZC.

Alphense Boys werd in 2016 voor de laatste keer uitgeroepen tot Vereniging van het Jaar. In een volle zaal van Avifauna’s Parkrestaurant waren dit jaar HCA (hockey) en Avanti (tafeltennis) de andere genomineerden. Gelukkig hoefden de aanwezige bestuursleden niet al te lang in spanning te zitten, want de verenigingsprijs was de eerste die werd uitgereikt. Voornaamste reden dat de Boys tot winnaar was verklaard door de jury (bestaande uit vertegenwoordigers van de lokale media), was het feit dat de jeugdopleiding de gemeente zo geweldig ‘op de kaart zet’ in Nederland. Alle jeugdselectieteams spelen op landelijk niveau en afgelopen seizoen promoveerden er vier: 13-1 naar 1e divisie, 13-2 naar de 3e divisie, 15-1 naar eredivisie en 19-1 naar de 1e divisie.

Alphense Boys staat in de lijst van de Top 100 van beste amateur jeugdopleidingen in Nederland op de eerste plaats. Alphense Boys 13-1, 15-1 en 17-1 wonnen gezamenlijk de Rinus Michels Cup. Zeventien jeugdspelers gingen vanuit de jeugdopleiding naar een profclub. Ook andere factoren wogen nog mee: de organisatie van de vele toernooien, zoals het Jens Toornstra Toernooi dat met maar liefst 165 pupillenteams het grootste ééndaagse pupillenvoetbaltoernooi van Nederland is. Bij elkaar opgeteld speelden meer dan 460 teams afgelopen seizoen een toernooi bij ons. Ook de samenwerking met Feyenoord Academy en onze samenwerking met zeven andere amateurclubs spreken tot de verbeelding. Verder vielen de oprichting van de zaterdagtak op bij de jury plus het feit dat de club een rookvrij beleid voert.

De A1 ‘verloor’ de verkiezing tot Sportploeg van het Jaar van AZC, landskampioen en bekerwinnaar in het waterpolo. Dat is natuurlijk geen schande. Noussair Mazraoui, die als pupil één jaar bij Alphense Boys speelde voordat hij naar Ajax ging, werd gekozen tot Sportman van het Jaar.

De organisatie van de Sportverkiezing was in handen van De Cascarvieten. Vanaf deze plaats bedanken wij de Alphense carnavalsvereniging voor de zeer geslaagde avond.

Laat een Reactie achter

*Verplichte velden (Vul de vereiste velden in)

*

*